Гојковић: Предност на конкурсима за медије који поштују законске прописе и Кодекс новинара

 

(Извор: Нови Магазин )Комисије за оцену пројеката производње медијских садржаја независне су у свом раду, али постоји обавеза поштовања усвојене Медијске стратегије и пратећег Акционог плана, изјавила је данас министарка културе и информисања Маја Гојковић.

Гојковић је у писаној изјави навела да то значи да “предност при пројектном суфинансирању производње медијског садржаја под равноправним условима имају медији који поштују законске прописе и Кодекс новинара Србије”, као и медији “који имају мање изречених мера од стране РЕМ-а и донетих одлука и јавних опомена од стране Савета за штампу”.

“Молим, стога, све у комисијама, како на републичком нивоу, укључујући комисије формиране од стране Министарства које водим, тако и комисије које одлучују о финансирању медијских садржаја на покрајинском и локалном нивоу, да поштују препоруке и ставове из Медијске стратегије”, казала је Гојковић.

Она је додала да се као министар културе није мешала ни једног тренутка у одлуке комисија “на свих десет конкурса који су спроведени у области информисања”, али да апелује на све комисије “да посебно обрате пажњу на поштовање етичког стандарда и професионалног поступања новинара и медија”.

https://novimagazin.rs/vesti/246984-gojkovic-prednost-na-konkursima-za-medije-koji-postuju-zakonske-propise-i-kodeks-novinara