Скупштина слободне Србије компанијама: Престаните да се рекламирате у медијима који крше кодекс


(Извор: Данас) Скупштина слободне Србије позвала је домаће и стране компаније које држе до концепта друштвене одговорности, да хитно престану да се рекламирају у медијима који континуирано и свакодневно крше новинарски кодекс.
„Поручујемо компанијама да намерно кршење новинарског кодекса, односно пропагандна злоупотреба медија, не представљају само акт непрофесионалног понашања, већ остављају и веома озбиљне последице“, пише у саопштењу.

„Медији попут режимских таблоида и телевизија дубински разарају наше друштво, уништавају људске животе бавећи се примитивном политичком пропагандом, обмањују грађане, промовишу мржњу и насиље и поништавају моралне вредности цивилизованог друштва“, навела је Скупштина слободне Србије.

Та група личности је указала да истраживања показују да је у Србији све више кршења новинарског кодекса, за шта одговорност сносе и компаније које својим плаћеним огласима подржавају и медије који то чине.

Компаније које је на било који начин власт у Србији „уценила да морају да се оглашавају у режимским медијима“, Скупштина слободне Србије је позвала да о томе обавесте јавност.

https://www.danas.rs/drustvo/skupstina-slobodne-srbije-kompanijama-prestanite-da-se-reklamirate-u-medijima-koji-krse-kodeks/