Суспензија Тришића, директора предузећа “Akter Media Group”

Управни одбор Асоцијације медија суспендовао је данас чланство у Управном одбору и Комисији за жалбе Савета за штампу Тихомира Тришића, директора предузећа “Akter Media Group” д.о.о. до окончања поступка који је против њега покренут, и одбацио све покушаје дискредитовања Асоцијације, учестале у последње време.

У Управни одбор кооптирана је Надежда Гаће, директорка предузећа “Агенда 2020”, издавач недељника Нови магазин, који ће предложити новог представника Асоцијације медија у Комисији за жалбе Савета за штампу.

Коначна одлука о чланству Тришића, као представника “Akter Media Group” д.о.о. у Асоцијацији медија, биће донета када буде познат исход проступка против њега.

У најбољем је интересу Асоцијације медија да се овај случај, који са самом Асоцијацијом нема никакве везе, испита до краја и добије свој законски епилог, без
прејудицирања његовог исхода и мешања у надлежности правне државе, коју Управни одбор и новински издавачи снажно подржавају.

Асоцијација медија, као пословно удружење штампаних медија, које постоји већ 10 година, инсистира на стриктном поштовању закона и медијских кодекса, али су само власници и директори њених чланица појединачно одговорни за пословне и одлуке и понашања својих предузећа, независно од тога да ли се односе на медијску индустрију или неку другу делатност.

Управни одбор одбацује све покушаје дискредитације Асоцијације медија и њених чланица, поводом овог случаја, као и настојања да се они политизују, криминализују и ставе у контекст који нема везе са њиховом основном делатношћу.

Као најрепезентативније удружење индустрије штампаних медија, које окупља 22 новинске куће, са више од 100 штампаних, електронских и онлајн издања, Асоцијација медија ће употребити сав свој утицај да заштити сопствени и кредибилитет својих чланица, али и лични интегритет њених челних људи увек када су изложени неоснованим оспоравањима и нападима. 

Асоцијација медија снажно подржава скору медијску реформу, којој је протеклих година дала кључни допринос, заједно са другим медијским асоцијацијама и новинарским удружењима.

14. јул 2014. године; Фонет, Блиц