У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Одржана обука за матуранте

(Извор: Лозничке новости) – У Средњој економској школи данас је за матуранте, у склопу програма ”Млади медији”, који са партнерима у Србији спроводи Дојче веле академија, одржана обука ”Како поднети жалбу Савету за штампу?”. Шта је саморегулација, који су задаци Савета за штампу, зашто постоји Кодекс новинара Србије и зашто су га прихватили медији и новинара, ученицима завршног разреда средње школе објаснио је новинар Лозничких новости Небојша Трифуновић, учесник програма Дојче веле академије.

Матуранти су активно учествовали и износили своје мишљење о појединим случајевима у којима је прекршен Кодекс новинара, али и о неким дилемама са којима су морали да се суоче медији у целом свету. Разговарало се о томе зашто је кршење Кодекса опасно за све грађане, а матуранти су на практичном примеру научили како неодговорно извештавање може нанети штету, ко може поднети жалбу Савету за штампу, шта она треба да садржи и како се подноси.

Лозница је први град у којем је одржана оваква обука, а у децембру ће оне бити одржане и у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Обуке у ових пет градова организује Савет за штампу, један од партнера у програму ”Млади медији”, који се спроводи уз подршку немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој.

loznickenovosti.com/index.php/component/content/article/101-drustvo/12019-u-sr-dnj-n-s-sh-li-drz-n-bu-z-ur-n?Itemid=101