Управни одбор Асоцијације медија изабрао је директора недељника Време Стевана Ристића

(Извор: Србија данас) – Управни одбор Асоцијације медија изабрао је директора недељника Време Стевана Ристића за вршиоца дужности председника УО до редовне Скупштине Асоцијације на пролеће наредне године, пошто се досадашњи председник, директор ФоНета Зоран Секулић, на лични захтев, повукао са ове функције пре истека другог мандата

Секулић ће остати члан Управног одбора и наставиће да представља Асоцијацију медија у Тиму за дијалог са Координационом групом Владе Србије за сарадњу с медијима.

Управни одбор је, поред представнице Color Press Grupe Руже Ристановић, на друго потпредседничко место, као вршиоца дужности, изабрао директора редакције портала Телеграф.рс, Дејана Вукелића, после одлуке компаније Ringier Axel Springer да на шест месеци замрзне чланство у Асоцијацији.

Ванредна скупштина Асоцијације претходно је на то упражњено место у УО изабрала директора новосадске Локал Медије Срђана Вучуревића.

Управни одбор промене у свом саставу види као континуитет вишегодишњег настојања Асоцијације медија да се обезбеде услови за слободан, професионалан и одговоран рад новинара и успостави одрживо и фер медијско тржиште, заштићено од политичких утицаја.

Поред активног учешћа у изради нове Медијске стратегије и дијалогу са Владом Србије, Асоцијација медија ће наставити своје капиталне пројекте “Права мера медија” и “Млади медији” и остати посвећена развоју медијске писменост, кроз пројекат “Да ли разумеш медије” и семинаре за медијске професионалце.

Уз снажну подршку саморегулацији и раду Савета за штампу, Управни одбор се придружио позиву медијима и новинарима да буду привржени Кодексу новинара Србије и да извештавају професионално и етично, у складу са јавним интересом.

Заједно са другим новинарским и медијским удружењима, Асоцијација медија напомиње да би сви актери друштвене и политичке сцене морали да се уздрже од свих активности које угрожавају слободу медија, безбедност новинара и тржшну утакмицу лишену дискриминације било које врсте.

www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/upravni-odbor-asocijacije-medija-izabrao-je-direktora-nedeljnika-vreme-stevana-ristica-2018-11-06